Introduktion
Yannick Noah är en av de mest framstående personligheterna inom tennisvärlden och även i musikbranschen. Född den 18 maj 1960 i Sedan, Frankrike, har han blivit en icon på och utanför tennisbanan. Han är mest känd för att ha vunnit Franska öppna i 1983 och för att ha haft en framgångsrik karriär inom musik efter sin pension från tennis.

Flickvän
Yannick Noah har haft ett kärleksfullt förhållande med Isabelle Camus sedan 2003. Camus, som är en framstående TV-producent, har varit tillsammans med Noah i nästan två decennier. Paret har en son tillsammans, Joalukas Noah, född 2004. Trots sitt långvariga förhållande har paret valt att inte gifta sig.

Familj
Yannick Noah kommer från en sportig familj. Hans far, Zacharie Noah, var en professionell fotbollsspelare och hans mor, Marie-Claire, var en lärare. Han har två systrar, Nathalie och Isabelle. Yannick är också far till fem barn. Förutom Joalukas, har han en dotter, Jenaye, från sitt äktenskap med Heather Stewart-Whyte och två söner, Yelena och Joakim, från sitt äktenskap med Cécilia Rodhe. Han har också en annan dotter, Éleejah, från ett tidigare förhållande.

Lön och nettovärde
Enligt Celebrity Net Worth har Yannick Noah en uppskattad nettovärde på $10 miljoner. Hans förmögenhet kommer huvudsakligen från hans framgångsrika karriär som professionell tennisspelare och musiker. Han har också varit en framstående sportkommentator och har sponsrat flera stora märken.

Yannicks Tenniskarriär
Yannick Noah inledde sin professionella tenniskarriär 1977. Han nådde sin högsta singelranking, som världens tredje, i juli 1986. Han vann totalt 23 singeltitlar och 16 dubbeltitlar under sin karriär. Han pensionerade sig från professionell tennis 1996.

Yannicks Musikkarriär
Efter sin pension från tennis, övergick Noah till musiken. Han har släppt åtta album sedan 1991, med flera av hans låtar som toppar de franska hitlistorna. Hans musikstil blandar traditionell afrikansk musik med modern pop och reggae.

Yannicks Filantropi
Noah är också känd för sitt filantropiska arbete. Han grundade ”Les Enfants de la Terre” tillsammans med sin mor 1988, en organisation som ger skydd och stöd till utsatta barn. Han har också varit aktiv i kampen mot AIDS och har varit en förespråkare för social rättvisa.