Introduktion
Victoria Azarenka är en framstående tennisspelare från Vitryssland. Hon har vunnit flera Grand Slam-titlar och har varit rankad som världens bästa kvinnliga tennisspelare. Men vem är hon utanför tennisbanan? Låt oss ta en titt på hennes personliga liv, inklusive hennes familj, flickvän, lön och nettoförmögenhet.

Flickvän
Victoria Azarenka är för närvarande singel, men hon har haft en del kända förhållanden i det förflutna. Hon var tidigare förlovad med Billy McKeague, en före detta collegespelare i ishockey. De har en son tillsammans, Leo, men paret splittrades upp 2017.

Familj
Victoria föddes i Minsk, Vitryssland till föräldrarna Alla och Fedor Azarenka. Hennes mamma är en tidigare tennisspelare och pappa jobbade som fotbollstränare. Hon har en äldre bror som heter Max. Hennes familj har alltid stöttat henne i hennes tennis karriär. Victorias son, Leo, född 2016, har också blivit en viktig del av hennes liv.

Lön och Nettoförmögenhet
Victoria Azarenka har haft en framgångsrik tennis karriär, vilket har gett henne en ansenlig förmögenhet. Enligt källor uppgick hennes totala karriärprispengar till mer än 30 miljoner dollar i 2020. Hennes årliga inkomst varierar beroende på hennes prestationer, men hon har regelbundet rankats bland de högst betalda kvinnliga tennisspelarna i världen.

År
Prispengar

2018
$1,5 miljoner

2019
$1,1 miljoner

2020
$3,0 miljoner

Hennes totala nettoförmögenhet uppskattas till omkring 20 miljoner dollar. Denna förmögenhet kommer inte bara från hennes prispengar, men också från sponsorkontrakt med företag som Nike och Citizen Watch.

Sammanfattning

  • Victoria Azarenka är en framstående tennisspelare från Vitryssland.
  • Hon är för närvarande singel och har en son, Leo, med sin ex-fästman Billy McKeague.
  • Hon har en uppskattad nettoförmögenhet på 20 miljoner dollar.