Introduktion
Dominic Thiem, född den 3 september 1993, är en professionell tennisspelare från Österrike. Han har etablerat sig som en av de bästa spelarna i världen, med flera titlar under sitt bälte. Men Dominic Thiem är mer än bara en tennisspelare. Här kommer vi att utforska hans liv utanför banan, inklusive hans flickvän, familj, lön och nettovärde.

Thiem’s Flickvän
Dominic Thiem har varit i ett förhållande med Lili Paul-Roncalli, en tysk cirkusartist och vinnare av den tyska versionen av “Dancing with the Stars”, sedan 2020. Paret verkar vara mycket lyckliga tillsammans och delar ofta bilder på sina äventyr på sociala medier.

Thiem’s Familj
Dominic Thiem kommer från en sportig familj. Hans far Wolfgang Thiem är en välkänd tennistränare och hans mor Karin Thiem var en professionell tennisspelare i sin ungdom. Dominic har också en äldre bror, Moritz Thiem, som också är en professionell tennisspelare. Familjen Thiem är mycket nära och stödjer varandra i sina professionella och personliga strävanden.

Thiem’s Lön och Nettovärde
Dominic Thiem har haft en mycket framgångsrik karriär så långt, vilket har resulterat i en ansenlig inkomst. Hans huvudsakliga inkomstkälla kommer naturligtvis från hans tennisframträdanden, både i form av prispengar och sponsoravtal.

Enligt uppgifter från ATP Tour har Thiem tjänat över $28 miljoner i prispengar under sin karriär. Dessutom har han lukrativa sponsoravtal med företag som Adidas, Babolat, Red Bull och Rolex.

Totalt beräknas Dominic Thiem ha en nettovärde på runt $17 miljoner. Detta gör honom till en av de mest framgångsrika och högst betalda tennisspelarna i världen.

Sammanfattning
Dominic Thiem är mer än bara en framstående tennisspelare. Han är också en familjeman, en kärleksfull partner och en framgångsrik affärsman. Hans framgångar på och utanför banan gör honom till en av de mest inflytelserika figurerna i sportvärlden idag.

År
Prispengar (i dollar)

2020
6,030,756

2019
4,421,653

2018
4,623,201

  • Namn: Dominic Thiem
  • Född: 3 september 1993
  • Yrke: Professionell tennisspelare
  • Flickvän: Lili Paul-Roncalli
  • Nettovärde: $17 miljoner