Inledning
Rodney George ”Rod” Laver, född 9 augusti 1938, är en före detta professionell tennisspelare och har flera gånger rankats som världsetta. Laver, även känd som ”Rocket”, är en av de bästa spelarna i tennishistorien och har gjort sig känd för att vara den enda spelaren – både man och kvinna – som har vunnit Grand Slam två gånger. Här är allt du behöver veta om Rod Laver, inklusive information om hans flickvän, familj, lön och nettovärde.

Flickvän och Familj
Rod Laver gifte sig med sin första fru, Mary Benson, 1966. De hade ett barn tillsammans, en son vid namn Rick Laver. Tyvärr, Mary gick bort 2012. Två år senare gifte sig Laver med sin nuvarande fru, Trish. De bor nu i Kalifornien i USA.

Lön och Nettovärde
Under sin karriär som aktiv tennisspelare tjänade Rod Laver mycket pengar. Det var dock inte bara genom att vinna matcher och turneringar som han fick sina inkomster. Laver har också varit framgångsrik utanför tennisbanan, genom sponsoravtal och investeringar. Hans nettovärde uppskattas till 20 miljoner dollar.

Karriär och Framgångar
Rod Laver började sin professionella karriär 1962 och gjorde sig snabbt ett namn i tennisvärlden. Han vann sin första Grand Slam i Australiska öppna samma år. Laver är mest känd för att vara den enda spelaren som har vunnit Grand Slam två gånger. Han gjorde det första gången 1962 och andra gången 1969.

Laver har också varit framgångsrik i dubbelspel. Han har vunnit 9 Grand Slam-titlar i dubbelspel. Totalt har han vunnit 200 singeltitlar, vilket är rekord i den professionella eran.

Utmärkelser och Erkännanden
Rod Laver har mottagit många utmärkelser och erkännanden under sin karriär. Han blev invald i International Tennis Hall of Fame 1981. Laver har också fått en arena uppkallad efter sig, Rod Laver Arena, i Melbourne, Australien. Det är den största arenan på Melbourne Park, där Australiska öppna spelas varje år.

Slutsats
Rod Laver är en av de största spelarna i tennishistorien. Han har vunnit otaliga titlar och mottagit många utmärkelser för sina prestationer. Trots att han har gått i pension fortsätter hans inflytande på sporten att märkas. Hans personliga liv, inklusive hans relationer och ekonomiska framgång, är lika imponerande som hans framgångar på tennisbanan.