Inledning

Margaret Court, fädd Margaret Smith den 16 juli 1942, är en före detta professionell tennisspelare från Australien. Hon är mest känd för att ha vunnit fler Grand Slam-titlar än någon annan spelare i tennishistorien, med totalt 64 titlar i singel, dubbel och mixed dubbel. Court är också känd för sitt engagemang i kristendom och hennes konservativa värderingar.

Flickvän och Familj

Margaret Court var aldrig känd för att ha en flickvän, då hon är heterosexuell. Hon träffade sin man, Barry Court, under 1960-talet, och de gifte sig 1967. Barry är son till Sir Charles Court, som var den 21:a premiärministern för Western Australia. Tillsammans har de fyra barn: Daniel, Marika, Teresa och Lisa.

Familj

Margaret och Barry Court har fyra barn tillsammans. Deras första barn, Daniel, föddes 1972. Deras andra barn, Marika, föddes 1974. Deras tredje barn, Teresa, föddes 1977, och deras fjärde barn, Lisa, föddes 1981. Margaret och Barry har också tolv barnbarn.

Lön och Nettovärde

Margaret Courts professionella karriär sträckte sig över tre decennier, från 1960-talet till 1990-talet. Under den tiden var hon en av de högst betalda tennisspelarna i världen. Hennes exakta lön under hennes karriär är inte offentligt känd, men det är känt att hon tjänade betydande belopp från både prispengar och sponsringar.

Margaret Courts nettovärde beräknas till cirka 10 miljoner dollar. Detta inkluderar hennes intäkter från tenniskarriären, samt hennes inkomster från hennes efterföljande verksamhet som kristen pastor och talare.

Sammanfattning

Margaret Court är en av de mest framstående tennisspelarna i historien, känd för hennes otroliga framgångar på banan och hennes djupa tro utanför den. Hon har byggt upp en betydande förmögenhet genom sin framgångsrika karriär och lever idag ett tillbakadraget liv med sin familj.

Mer Fakta om Margaret Court

  • Född: 16 juli 1942 (78 år), Albury, Australien
  • Längd: 1,75 m
  • Yrke: Tennisspelare, pastor
  • Nettovärde: Uppskattat till $10 miljoner
  • Grand Slam-titlar: 64 (24 singel, 19 damdubbel, 21 mixed dubbel)