John McEnroe: En introduktion

John Patrick McEnroe Jr. är en amerikansk tidigare professionell tennisspelare, betraktad som en av de bästa i spelets historia. Han föddes den 16 februari 1959 i Wiesbaden, Tyskland där hans far tjänstgjorde i USA:s flygvapen. McEnroe, känd för sin färgstarka personlighet och sitt temperamentsfulla spel på banan, vann sju Grand Slam-singeltitlar under sin karriär.

Flickvän och familj

John McEnroe är gift med musikern Patty Smyth. De har varit gifta sedan 1997 och har tillsammans två döttrar, Anna och Ava. McEnroe har även två barn, Kevin och Sean, från sitt tidigare äktenskap med skådespelerskan Tatum O’Neal.

McEnroe kommer från en idrottsintresserad familj. Hans far, John Patrick McEnroe Sr., var en framstående advokat och hans mor, Katherine ”Kay” McEnroe, var en sjuksköterska. Hans yngre bror, Patrick McEnroe, är också en tidigare professionell tennisspelare och är för närvarande en tenniskommentator för ESPN.

Lön och nettovärde

John McEnroe, som nu är pensionerad från professionell tennis, har skapat en framgångsrik karriär som sportkommentator och tv-personlighet. Hans nuvarande nettovärde uppskattas till $100 miljoner, enligt Celebrity Net Worth.

År
Uppskattad lön

1980
$2 miljoner

1990
$5 miljoner

2000
$12 miljoner

2010
$17 miljoner

2020
$100 miljoner

McEnroe har även tjänat pengar genom sitt arbete som författare. Han har skrivit flera bästsäljande böcker, inklusive hans självbiografi ”You Cannot Be Serious” och ”But Seriously”.

Slutsats

John McEnroe är en av de mest framstående spelarna i tennisens historia, känd för sin otroliga talang och sitt flamboyanta beteende på banan. Även om hans dagar på tennisbanan är över, förblir han en framträdande figur inom sporten som kommentator och tv-personlighet. Med ett imponerande nettovärde och en kärleksfull familj, fortsätter McEnroe att göra sin markering i tennishistorien.