Introduktion
Amélie Mauresmo är en fransk före detta professionell tennisspelare och nuvarande tränare, känd för sitt starka spel och sin öppenhet om sin sexualitet. Mauresmo, som kom ut som lesbisk när hon bara var 19 år gammal, har blivit en förebild för unga LGBTQ+ idrottare över hela världen. Hennes framgångar på tennisbanan, inklusive två Grand Slam-titlar, har gjort henne till en av de mest framstående figurerna inom sporten.

Amélie Mauresmo: Flickvän
Mauresmo har varit öppen om sin sexualitet sedan början av sin karriär och har haft flera offentliga förhållanden. Hon är för närvarande i ett förhållande med sin partner, Sylvie Bourdon. Paret välkomnade sin första son, Aaron, i augusti 2015, och deras andra barn, Ayla, föddes i april 2017.

Familj
Mauresmo föddes i Saint-Germain-en-Laye, en förort till Paris, till Françoise och Francis Mauresmo. Hon har en äldre bror, Fabien, som också är involverad i tennisvärlden som tränare. Mauresmo har ofta talt om sin familjs stöd under hennes karriär och hur de hjälpte henne att hantera trycket från att vara en öppet gay idrottare på högsta nivå.

Amélie Mauresmo: Lön och Nettovärde
Under sin aktiva karriär tjänade Mauresmo över $15 miljoner i prispengar, vilket gör henne till en av de högst betalda kvinnliga tennisspelarna i historien. Hon har även tjänat betydande summor genom sponsorkontrakt med företag som Adidas, Dunlop och Babolat.

År
Prispengar

2005
$2,228,507

2006
$2,236,258

2007
$1,306,622

Mauresmo’s totala nettovärde uppskattas i dag till cirka $15 miljoner, vilket inkluderar hennes inkomster från tenniskarriären samt hennes nuvarande inkomster som tränare för andra professionella spelare.

Slutsats
Amélie Mauresmo är mer än bara en framstående tennisspelare – hon är en förebild och en pionjär. Hennes framgångar på och utanför banan har inspirerat en ny generation av unga idrottare att vara öppna med sin sexualitet och att sträva efter framgång, oavsett vilka hinder de möter på vägen.