Allt om Lleyton Hewitt: Flickvän, familj, lön och nettovärde

Lleyton Hewitt, en av de mest framstående tennisstjärnorna från Australien, har gjort ett oöverträffat avtryck i sportens historia. Hans privatliv, familj och finansiella detaljer är lika intressanta som hans tennisprestationer.

Personligt liv och flickvän
Lleyton Hewitt är inte bara känd för sitt tennisspel, utan också för sitt kärleksliv. Han är nu gift med den australiska skådespelerskan Bec Hewitt, men innan det hade han ett förhållande med den belgiska tennisspelerskan Kim Clijsters. De var förlovade men bröt upp 2004. Året efter gifte sig Lleyton med Bec Cartwright, och paret har nu tre barn tillsammans – två döttrar och en son.

Familj
Hewitts familj har alltid varit en stark stöttepelare i hans liv. Hans far Glynn Hewitt var en australisk fotbollsspelare och hans mor Cherilyn var en fysioterapeut. Han har också en yngre syster som heter Jaslyn Hewitt, som också är en professionell tennisspelare. Familjens stöd och idrottsbakgrund har utan tvekan bidragit till Lleytons framgångar på tennisbanan.

Lön och nettovärde
Under sin aktiva karriär som professionell tennisspelare tjänade Lleyton Hewitt stora pengar både genom prispengar och sponsorkontrakt. Hans totala karriärprispengar uppgår till över 20 miljoner dollar. Dessutom hade han lukrativa sponsorkontrakt med företag som Nike och Dunlop.

Hans nettovärde uppskattas till 20 miljoner dollar. Efter sin pension från professionell tennis har han fortsatt att tjäna pengar genom att jobba som tennistränare och kommentator.

Lleyton Hewitts karriär i siffror

År
Ranking
Prispengar

1998
550
$97,484

2001
1
$4,619,763

2015
305
$104,529

Dessa siffror visar bara en del av Lleyton Hewitts framstående karriär. Han har vunnit två Grand Slam-singeltitlar – US Open 2001 och Wimbledon 2002. Han var också rankad som världens bästa manliga tennisspelare i 80 veckor, en prestation som få spelare har lyckats uppnå.

Sammanfattning
Lleyton Hewitt är utan tvekan en av de mest framstående tennisspelarna i sin generation. Hans engagemang för sporten, stödet från sin familj och hans talang har gjort honom till en ikon inom tennisvärlden. Oavsett vad framtiden håller för honom, kommer hans bidrag till sporten alltid att bli ihågkomna.