Introduktion

Ivan Lendl, född i Tjeckoslovakien 1960, är en före detta professionell tennisspelare som har gjort avtryck i tennisvärlden. Han betraktas som en av de bästa spelarna i historien och har skördat framgångar både som spelare och tränare. Men vad vet vi om hans personliga liv?

Relationer

Flickvän och äktenskap

Ivan Lendl har hållit sitt privatliv relativt privat. Han är gift med Samantha Frankel sedan 1989 och tillsammans har de fem döttrar, tre av dem är adopterade. Samantha och Ivan träffades när Samantha arbetade på en golfklubb där Ivan ofta spelade. Trots sina framgångar i tennisvärlden har Ivan alltid prioriterat sin familj. Han lade till och med tillfälligt sin tränarkarriär på hyllan för att fokusera på att uppfostra sina barn.

Familj

Föräldrarna

Ivan Lendl är son till tennisspelarna Jiri Lendl och Olga Lendlova. Hans far var rankad som en av Tjeckoslovakiens bästa tennisspelare, och hans mor var en framstående tennisspelare på nationell nivå. De introducerade Ivan till sporten redan vid fem års ålder, vilket utgjorde grunden för hans framgångsrika karriär.

Barn

Ivan och Samantha har fem döttrar tillsammans: Marika, Isabelle, Daniela, Caroline och Nikola. Alla döttrarna är aktiva inom sporten, med två av dem, Isabelle och Caroline, som är framstående golfspelare.

Ekonomi

Lön

Under sin aktiva karriär var Ivan Lendl en av de bäst betalda tennisspelarna. Han har vunnit över 94 singeltitlar inklusive åtta Grand Slam-titlar, vilket har bidragit till hans betydande inkomster. Hans exakta lön är okänd, men det rapporteras att hans årliga inkomster under sin topp som spelare var i miljonklassen.

Nettoförmögenhet

Enligt källor är Ivan Lendls nettoförmögenhet uppskattad till omkring 40 miljoner dollar. Denna förmögenhet kommer främst från hans framgångsrika tenniskarriär, men även från andra affärsintressen och investeringar, inklusive hans karriär som tränare och kommentator.

Sammanfattning

Ivan Lendl är mer än bara en framstående tennisspelare. Han är en familjeman med starka värderingar och en framgångsrik entreprenör. Hans framgångar på och utanför tennisbanan har gjort honom till en av de mest respekterade namnen inom sporten.