Introduktion
Stan Wawrinka, född 28 mars 1985, är en professionell schweizisk tennisspelare som är känt för sin kraftfulla enhandsbackhand. Med tre Grand Slam-titlar under sitt bälte är Wawrinka en av de mest respekterade spelarna på ATP-touren. Men vad vet vi om hans privatliv? Låt oss ta en närmare titt på hans flickvän, familj, löne- och nettovärde.

Flickvän
Stan Wawrinka har varit förknippad med flera damer under sin karriär. För tillfället är han i en relation med den schweiziska modellen Donna Vekic. Paret har varit tillsammans sedan 2015 och de har ofta setts stödja varandra vid olika tennisturneringar.

Familj
Stan Wawrinka föddes i Lausanne, Schweiz, till Wolfram och Isabelle Wawrinka. Han har en äldre bror vid namn Jonathan. Wawrinkas föräldrar är tyska men flyttade till Schweiz innan han föddes. Wawrinka var tidigare gift med den schweiziska TV-presentatören Ilham Vuilloud. De har en dotter tillsammans, Alexia, men paret skilde sig 2015.

Lön och Nettovärde
Stan Wawrinka har tjänat en stor del av sin förmögenhet genom sin framgångsrika tenniskarriär. Enligt Celebrity Net Worth är Wawrinkas nettovärde uppskattat till 16 miljoner dollar. Hans årliga inkomst varierar beroende på hans prestationer, men han har regelbundet varit bland de 10 bäst betalda tennisspelarna i världen.

Professionell karriär
Stan Wawrinka började sin professionella tenniskarriär 2002. Han vann sin första ATP-titel 2006. Sedan dess har han vunnit 16 ATP-titlar, inklusive tre Grand Slams: Australian Open 2014, Franska öppna 2015 och US Open 2016.

Tabell över Wawrinkas Grand Slam-prestationer

Turnering
År
Resultat

Australian Open
2014
Vinnare

Franska öppna
2015
Vinnare

US Open
2016
Vinnare

Slutsats

Stan Wawrinka är utan tvekan en av de bästa tennisspelarna i sin generation. Hans framgångar på banan, tillsammans med hans engagemang och passion för sporten, har gjort honom till en förebild för unga spelare över hela världen. Oavsett vad framtiden har i beredskap för honom, kommer Wawrinkas plats i tennishistorien alltid att vara säkrad.