Monica Seles: Introduktion

Monica Seles är en före detta professionell tennisspelare, född den 2 december 1973 i Novi Sad, Jugoslavien (nuvarande Serbien). Hon är mest känd för sin framstående karriär som började i tonåren och som ledde till att hon blev rankad som världens bästa kvinnliga tennisspelare. Trots en karriäravbrott på grund av en knivattack 1993, gjorde Seles en framgångsrik comeback och fortsatte att vinna flera titlar.

Flickvän

Monica Seles är mycket privat när det kommer till hennes personliga liv och har hållit sin romantiska relationer borta från media. Men det är känt att hon var förlovad med affärsmannen Tom Golisano, en medgrundare av Paychex och ägare av Buffalo Sabres. Paret träffades 2009 och förlovade sig 2014 men beslutade sig för att avsluta förlovningen 2018.

Familj

Monica Seles föddes i en etnisk ungersk familj. Hennes far, Karolj Seles, var en känd serbisk serieskapare och hennes mamma är Esther Szeles. Monica har också en bror, Zoltan Seles, som har varit hennes tränare under hela hennes tenniskarriär. Hennes far, som var hennes första tennistränare, avled tyvärr i cancer 1998.

Lön och Nettovärde

Monica Seles har varit en av de mest framgångsrika tennisspelarna i världen. Hennes framgång på tennisbanan har gjort henne till en av de mest välbetalda idrottarna i världen. Det är känt att Seles tjänade över 15 miljoner dollar bara i prispengar under sin karriär.

Utöver detta har Seles också intjänat pengar genom olika sponsorkontrakt och affärsavtal. Hon har varit ansiktet utåt för flera stora varumärken som Nike och Yonex. Dessutom har hon varit involverad i olika affärsprojekt, inklusive att skriva en självbiografi och lansera en linje av tenniskläder.

Monica Seles nettovärde uppskattas till cirka 20 miljoner dollar.

Sammanfattning

  • Född i Jugoslavien, Monica Seles är en före detta professionell tennisspelare som har haft en framstående karriär och blev rankad som världens bästa kvinnliga tennisspelare.
  • Seles håller sitt personliga liv privat men var tidigare förlovad med affärsmannen Tom Golisano.
  • Seles föddes i en etnisk ungersk familj. Hennes bror, Zoltan Seles, har varit hennes tränare under hela hennes karriär.
  • Med en framgångsrik karriär inom tennis och olika sponsorkontrakt och affärsavtal, uppskattas Monica Seles nettovärde till cirka 20 miljoner dollar.