ALLT OM Andre Agassi: FLICKVÄN, FAMILJ, LÖN OCH NETTOFÖRMÖGENHET

Introduktion

Andre Agassi är en av de mest framstående spelarna i tennisvärlden. Han var aktiv mellan 1986 och 2006 och under hans karriär har han vunnit åtta Grand Slam-titlar. Agassi är känd för sin otroliga uthållighet och förmåga att slå kraftfulla backhands och forehands, vilket gjorde honom till en fruktad motståndare på tennisbanan. Men det finns mycket mer att veta om denna tennislegend än bara hans idrottsliga bedrifter. Läs vidare för att lära dig mer om Andre Agassis personliga liv, inklusive information om hans flickvän, familj, lön och nettovärde.

Agassis kärleksliv

Agassi har varit gift med den före detta professionella tennisspelaren Steffi Graf sedan 2001. De har två barn tillsammans, sonen Jaden Gil och dottern Jaz Elle. Innan han gifte sig med Graf hade Agassi ett förhållande med den berömda skådespelerskan Brooke Shields. De var gifta mellan 1997 och 1999.

Familjebakgrund

Agassi föddes den 29 april 1970 i Las Vegas, Nevada, USA. Hans far, Emmanuel ”Mike” Agassi, var en före detta olympisk boxare för Iran och hans mor, Elizabeth ”Betty” Agassi, var hemmafru. Agassi har tre äldre syskon – Rita, Philip och Tami.

Lön och nettovärde

Under sin aktiva karriär var Agassi en av de bäst betalda tennisspelarna. Han tjänade miljontals dollar både i prispengar och genom sponsorkontrakt med företag som Nike och Canon. Enligt Celebrity Net Worth är Agassis uppskattade nettovärde cirka $175 miljoner.

Tabell över Agassis Grand Slam-titlar

År
Turnering

1992
Wimbledon

1994
US Open

1995
Australian Open

1999
French Open

1999
US Open

2000
Australian Open

2001
Australian Open

2003
Australian Open

Slutord

Andre Agassi är inte bara en av de största tennisspelarna genom tiderna, han är också en familjeman och en framgångsrik affärsman. Hans framgångar på och utanför tennisbanan har gjort honom till en av de mest respekterade och beundrade personerna i sportvärlden. Oavsett vad han gör, fortsätter Agassi att inspirera människor över hela världen med sin hängivenhet, passion och outtröttliga arbetskapacitet.