Introduktion till Chris Evert
Chris Evert, född Christine Marie Evert den 21 december 1954, är en före detta professionell tennisspelare från USA. Hon är känd som en av de bästa kvinnliga tennisspelarna i sportens historia, med en karriär som sträckte sig över två decennier. Med en häpnadsväckande karriär som innehåller 18 Grand Slam singeltitlar och en världsranking som nummer ett i sju år, är Evert utan tvekan en av de mest framgångsrika tennisspelarna genom tiderna.

Chris Everts flickvän och personliga liv
Evert har varit gift och skild tre gånger. Hennes första äktenskap var med den brittiska tennisspelaren John Lloyd år 1979. Efter deras skilsmässa 1987 gifte hon sig med skidåkaren Andy Mill 1988. Efter 18 år tillsammans skilde de sig 2006. Kort därefter gifte hon sig med golfspelaren Greg Norman 2008, men de skilde sig redan året efter. Sedan dess har hon hållit sitt kärleksliv privat.

Chris Everts familj
Evert kommer från en sportig familj. Hennes far Jimmy Evert var en framstående tennistränare och hennes mor Colette Evert spelade också tennis. Hon har fyra syskon som alla har varit aktiva inom tennis. Hennes bror John Evert är en före detta professionell tennisspelare och hennes syster Jeanne Evert var också professionell tennisspelare. Evert har tre söner tillsammans med sin andra make, Andy Mill.

Chris Everts lön och nettovärde
Evert har tjänat miljontals dollar under sin framstående karriär. Hennes totala prispengar uppgick till mer än $8,8 miljoner. Dessutom har hon tjänat pengar genom sponsringar och reklamavtal. Evert driver även en tennisakademi i Florida och arbetar som sportkommentator för ESPN. Det uppskattade nettovärdet för Chris Evert ligger på runt $16 miljoner.

Sammanfattning av Chris Everts karriär och personliga liv

År
Händelse

1972
Professionell debut

1974
Första Grand Slam-titeln (Franska öppna)

1975
Rankad som världens bästa kvinnliga tennisspelare

1979
Gift med John Lloyd

1988
Gift med Andy Mill

2006
Skild från Andy Mill

2008
Gift med Greg Norman

2009
Skild från Greg Norman

2011
Börjar arbeta som sportkommentator för ESPN

Avslutande tankar
Chris Evert kommer alltid att vara ihågkommen som en av de största tennisspelarna genom tiderna. Trots hennes framgångar på banan har hennes personliga liv varit fyllt med utmaningar. Men hon har alltid visat styrka och beslutsamhet, både på och utanför tennisbanan.