Allt om Boris Becker

Boris Beckers Biografi
Boris Becker, född den 22 november 1967 i Leimen, Tyskland, är en framstående tidigare professionell tennisspelare. Med sina sex Grand Slam-titlar, bland annat tre segrar på Wimbledon, har Becker skrivit in sig i tennisens historia. Han var den yngste singelvinnaren någonsin på Wimbledon, endast 17 år gammal. Becker pensionerade sig från professionell tennis 1999.

Familj
Becker är född och uppvuxen i Leimen, en stad i västra Tyskland. Han är son till Elvira Becker och Karl-Heinz Becker. Hans far var en framstående arkitekt som hjälpte till att formgöra det tenniscenter där Boris lärde sig att spela.
Becker har två bröder, Noah och Elias. Han har också en halvsyster vid namn Sabrina, från sin fars första äktenskap.

Relationer och Flickvänner
Becker har varit gift två gånger. Hans första äktenskap var med modellen Barbara Feltus, med vilken han har två söner, Noah och Elias. Paret skildes 2001. Becker gifte sig sedan med den nederländska modellen Sharlely ”Lilly” Kerssenberg 2009. Paret har en son, Amadeus Benedict Edley Luis Becker.
Utöver sina äktenskap har Becker haft flera kända relationer. Han hade en kortvarig affär med modellen Angela Ermakova, som resulterade i en dotter, Anna.

Nettoförmögenhet och Lön
Becker har haft stor framgång både på och utanför tennisbanan. Trots en serie av ekonomiska svårigheter och konkurser har Becker lyckats behålla en betydande förmögenhet. Hans nuvarande nettoförmögenhet uppskattas till omkring $10 miljoner.
Beckers inkomster har inte enbart kommit från tennis. Han har också tjänat pengar på en karriär som sportkommentator, särskilt för BBC och tysk TV, samt genom olika affärsintressen och reklamavtal.

Boris Beckers Meriter

År
Merit

1985
Wimbledon Championship (yngsta vinnaren någonsin)

1986
Wimbledon Championship

1989
Wimbledon Championship, US Open

1991
Australian Open

1996
Australian Open

Kuriosa om Boris Becker

  • Becker är känd för sin kraftfulla serve och volley-spelstil.
  • Becker vann sin första professionella tennis match vid 16 års ålder.
  • Efter hans framgångar på tennisbanan, har Becker blivit en hyllad sportkommentator och författare.