Introduktion
Steffi Graf, född 14 juni 1969, är en före detta professionell tennisspelare från Tyskland. Hon är erkänd som en av de största tennisspelarna genom tiderna. Med 22 Grand Slam-titlar under sin karriär, har hon lämnat ett bestående avtryck i tennisvärlden. Bortsett från hennes framgångar på tennisbanan, har Steffi ett intressant privatliv som vi ska utforska i denna artikel.

Flickvän och Familj
Steffi Graf är gift med den före detta professionella tennisspelaren, Andre Agassi. Paret träffades första gången under 1999 års French Open, och gifte sig i oktober 2001. Tillsammans har de två barn, sonen Jaden Gil (född 2001) och dottern Jaz Elle (född 2003).
Steffi Graf kommer från en idrottsfamilj. Hennes far, Peter Graf, var även hennes tränare under större delen av hennes karriär. Hennes mor, Heidi Graf, stöttade henne också mycket i hennes tennisbanor. Steffi har en yngre bror, Michael Graf, som också var en skicklig tennisspelare men valde att ägna sig åt racerförarkarriär istället.

Lön och Nettovärde
Under sin aktiva karriär tjänade Steffi Graf totalt över 21 miljoner dollar i prispengar. Hennes inkomst bestod dock inte bara av prispengar, utan hon hade också lukrativa sponsoravtal med företag som Adidas, Wilson, och Rolex. Hennes totala nettovärde uppskattas till 30 miljoner dollar.

Inkomst och Nettovärde

År
Inkomst
Nettovärde

1982-1999 (Aktiv Karriär)
21 miljoner dollar (Prispengar)

2000-2021
Okänt (Sponsoravtal och andra inkomster)
30 miljoner dollar

Steffi Grafs karriär

  • 1982: Började sin professionella karriär
  • 1987: Vann sin första Grand Slam-titel i Franska öppna
  • 1988: Vann alla fyra Grand Slam-turneringar och guldmedalj i OS, känd som ”Golden Slam”
  • 1999: Slutade sin professionella karriär

Sammanfattning
Steffi Graf är inte bara en av de största tennisspelarna genom tiderna, men också en hängiven familjekvinna och en framgångsrik affärskvinna. Hennes framgång på tennisbanan och i affärslivet har gett henne ett imponerande nettovärde och en framstående plats i sportens historia.