Introduktion
Naomi Osaka är en framstående professionell tennisspelare som har gjort en anmärkningsvärd karriär på kort tid. Hon föddes den 16 oktober 1997 i Chūō-ku, Osaka i Japan. Hon har vunnit flera Grand Slam-titlar och har rankats som världens nummer ett av Women’s Tennis Association (WTA). Osaka är känd för sin kraftfulla serve och sitt aggressiva spel, men också för sin djupa ödmjukhet och sportsliga uppförande. Hennes framgångar på tennisbanan har gett henne en imponerande lön och nettoförmögenhet.

Familj
Naomi Osaka föddes i en familj av en haitisk far och en japansk mor. Osakas föräldrar, Leonard François och Tamaki Osaka, träffades i staden Hokkaido i Japan. Naomi har en äldre syster, Mari Osaka, som också är en professionell tennisspelare. Familjen flyttade till USA när Naomi var tre år gammal, och det var där hon och hennes syster började spela tennis, tränade av sin far som inspirerades av Richard Williams, far till Venus och Serena Williams.

Flickvän
Naomi Osaka har varit ganska privat om sitt personliga liv, men hon har bekräftat att hon är i ett förhållande med rapparen Cordae. Paret träffades först på ett LA Clippers-spel och började datera 2019. Osaka har sagt att Cordae inte visste mycket om tennis innan de träffades, men han har blivit en stor supporter av henne och har setts på många av hennes matcher.

Lön och Nettoförmögenhet
Naomi Osakas framgång på tennisbanan har genererat en betydande inkomst. Hon har gjort stora vinster från sina turneringssegrar samt från sponsoravtal med företag som Nike, Nissan och Citizen Watch. 2020 blev hon den högst betalda kvinnliga idrottaren i världen, med en total inkomst på 37,4 miljoner dollar.

År
Inkomst

2020
$37,4 miljoner

2019
$24,3 miljoner

2018
$8,5 miljoner

Hennes nettoförmögenhet uppskattas till cirka 25 miljoner dollar. Detta inkluderar både hennes inkomst från tennis och hennes sponsoravtal, samt andra investeringar.

Sammanfattning

  • Naomi Osaka är en professionell tennisspelare från Japan, rankad som världens nummer ett av WTA.
  • Hon föddes i en familj med en haitisk far och en japansk mor och har en äldre syster som också är en professionell tennisspelare.
  • Osaka är i ett förhållande med rapparen Cordae.
  • 2020 blev hon den högst betalda kvinnliga idrottaren i världen, med en total inkomst på 37,4 miljoner dollar.
  • Osakas nettoförmögenhet uppskattas till cirka 25 miljoner dollar.