Introduktion
Ashleigh Barty, född 24 april 1996 i Ipswich, Queensland, Australien, är en professionell tennisspelare som har gjort ett allvarligt intryck på den internationella tennisarenan. Hon är känd för sin snabba spelstil och förmåga att snabbt läsa och anpassa sig till motståndarnas taktik. Trots att hon är relativt ung, har Barty redan vunnit flera stora titlar och uppnått en imponerande rankning på WTA-touren. Men vem är Ashleigh Barty bortom tennisbanan? Låt oss ta en titt på hennes privatliv, familj, löne- och nettovärde.

Flickvän
Ashleigh Barty har varit öppen med sin sexuella läggning och har offentligt bekräftat att hon är lesbisk. Hon har varit i ett förhållande med sin flickvän, Garry Kissick, sedan 2017. Paret uppdaterar ofta sina sociala medieplattformar med bilder tillsammans, vilket visar att de är mycket nära varandra. Trots pressen och uppmärksamheten kring deras förhållande, har de lyckats hålla det starkt och stabilt.

Familj
Ashleigh Barty föddes till föräldrarna Josie och Robert Barty. Hon har två äldre systrar, Ali och Sara. Barty började spela tennis vid en ung ålder och hennes familj har alltid varit mycket stödjande. Hon har ofta uttryckt sin tacksamhet över sitt familjestöd och betonat hur viktig deras roll har varit i hennes framgång.

Lön och nettovärde
Barty, som är en av de mest framstående idrottarna i tennisvärlden, har lyckats samla en betydande förmögenhet genom sin karriär. Hennes löneinkomst kommer huvudsakligen från hennes vinster på tennisbanan och hon har också flera lukrativa sponsorkontrakt, bland annat med Nike och Head.
Enligt Celebrity Net Worth, uppskattas Bartys nuvarande nettovärde till cirka $13 miljoner. Denna siffra förväntas dock öka i takt med hennes fortsatta framgångar på tennisbanan.

Tabell över Bartys karriärframgångar

År
Titlar
Ranking

2011
Junior Wimbledon
2 (Junior)

2017
3 WTA-titlar
17

2019
Franska öppna, WTA Finals
1

2020
Adelaide International
1

2021
Wimbledon
1

Sammanfattning
Ashleigh Barty är mer än bara en professionell tennisspelare; hon är en inspiration för många unga spelare och en förebild för LGBTQ+ gemenskapen. Trots att hon är en av världens bästa spelare, är hon känd för att vara jordnära och har lyckats behålla sin integritet och privatliv, trots den globala uppmärksamheten. Hennes framgång på tennisbanan, tillsammans med hennes starka stöd från familjen och sin flickvän, har hjälpt henne att bygga en imponerande karriär och en betydande förmögenhet.