Inledning

Mats Wilander är en av Sveriges mest framstående tennisstjärnor genom tiderna. Genom sin karriär har han etablerat sig som en av de mest respekterade spelarna i sportens historia. Men bortom tennisbanan är Wilander också en familjeman och framgångsrik affärsman.

Om Mats Wilander

Mats Wilander föddes den 22 augusti 1964 i Växjö, Sverige. Han började spela tennis i ung ålder och gjorde snabbt framsteg. Wilander blev proffs 1981 och vann sin första Grand Slam-titel vid Franska öppna året därpå, bara 17 år gammal. Hans framgångar fortsatte under 80-talet, med totalt sju Grand Slam-titlar.

Flickvän och familj

Mats Wilander är gift med Sonya Mulholland, en brittisk modell. Paret träffades under en av Mats turneringar och gifte sig 1987. Tillsammans har de fem barn, tre söner och två döttrar.

Ekonomi

Mats Wilander har haft en framgångsrik karriär både på och utanför tennisbanan. Hans totala inkomster från sin professionella tenniskarriär uppgår till över 7,5 miljoner dollar. Efter att ha avslutat sin aktiva karriär har han fortsatt att tjäna pengar genom olika affärsprojekt, inklusive att vara en framstående tenniskommentator.

Nettoförmögenhet

Enligt rapporter uppgår Mats Wilanders nettoförmögenhet till omkring 16 miljoner dollar. Detta inkluderar inkomster från hans framgångsrika karriär som tennisproffs, tillsammans med inkomster från hans karriär som tenniskommentator och andra investeringar.

Mats Wilanders karriär i siffror

År
Grand Slam-vinster

1982
1 (Franska öppna)

1983
1 (Australiska öppna)

1984
1 (Franska öppna)

1985
0

1988
3 (Australiska öppna, Franska öppna, US Open)

Slutsats

Mats Wilander har haft en framstående karriär både som professionell tennisspelare och som affärsman. Han är ett bevis på att hårt arbete, talang och hängivenhet kan leda till framgång både på och utanför tennisbanan.