Roberto Baggio, en av de mest framstående fotbollsspelarna genom tiderna, föddes den 18 februari 1967 i Caldogno, Italien. Han växte upp i en medelklassfamilj och visade tidigt intresse för fotboll. Hans far var en före detta fotbollsspelare och det var han som introducerade Roberto till sporten.

Baggio började sin professionella karriär som tonåring, när han skrev på för Vicenza, en italiensk klubb i Serie C1. Hans talang och skicklighet på planen gick inte obemärkt förbi och snart blev han uppmärksammad av större klubbar. 1985 blev han köpt av Juventus och gjorde sin debut i Serie A.

Under sin tid i Juventus imponerade Baggio stort och blev snabbt en av lagets nyckelspelare. Hans teknik, snabbhet och precision gjorde honom till en av de bästa anfallsspelarna i världen. Han bidrog till att Juventus vann flera Serie A-titlar och Coppa Italia-titlar under sin tid i klubben.

År 1990 skrev Baggio på för Fiorentina, där han fortsatte att imponera med sitt spel och gjorde sig känd som en av de mest framstående spelarna i Serie A. Han blev också en viktig spelare för det italienska landslaget och spelade i tre världsmästerskap, inklusive finalen 1994.

Baggio är särskilt ihågkommen för sin prestation i VM 1994. Han ledde Italien till finalen genom att göra flera avgörande mål under turneringen. Tyvärr missade han en straff i finalen mot Brasilien, vilket ledde till att Italien förlorade matchen. Trots detta anses Baggio fortfarande vara en av de bästa spelarna i italiensk fotbollshistoria.

När det gäller Baggios familj och personliga liv har han alltid hållit en låg profil. Han var gift med en kvinna vid namn Andreina Fabbi, och paret har två barn tillsammans. Baggio har alltid varit mycket privat när det gäller sitt familjeliv och har undvikit att låta media komma för nära.

När det gäller Baggios löneförhållanden är han känd för att ha varit en av de bäst betalda spelarna under sin tid. Som en av de bästa spelarna i världen hade han flera sponsoravtal och reklamkampanjer som ytterligare ökade hans inkomst.

Efter att ha avslutat sin spelarkarriär fortsatte Baggio att vara involverad inom fotbollen som tränare och ambassadör för olika organisationer. Han har också engagerat sig i välgörenhetsarbete och har varit aktiv inom miljöfrågor.

Sammanfattningsvis är Roberto Baggio en ikon inom fotbollen. Hans bakgrund, karriär, familj och löneförhållanden ger oss en djupare inblick i hans liv både på och utanför planen. Hans prestationer och talang har gjort honom till en av de mest beundrade spelarna inom fotbollens värld och hans bidrag till sporten kommer alltid att bli ihågkommet.