Philipp Lahm är en av de mest framstående fotbollsspelarna i Tysklands historia. Han har haft en framgångsrik karriär både på klubbnivå och i landslaget. Här är allt du behöver veta om denne fotbollsstjärna, från hans bakgrund och karriär till familj och lön.

Bakgrund och tidiga år
Philipp Lahm föddes den 11 november 1983 i München, Tyskland. Han växte upp i en medelklassfamilj och visade tidigt en stor passion för fotboll. Lahm började spela fotboll i ung ålder och gick med i Bayern Münchens ungdomsakademi vid 11 års ålder.

Karriär
Lahm debuterade för Bayern Münchens seniorlag 2002 och blev snabbt en viktig spelare i laget. Han var en mångsidig spelare, som kunde spela både som högerback och vänsterback, och var känd för sin teknik, snabbhet och starka defensiva förmåga. Under sin tid i Bayern München vann Lahm åtta tyska ligatitlar och en Champions League-titel.

Lahm var också en viktig spelare i det tyska landslaget och var med och vann VM 2014. Han spelade totalt 113 landskamper och gjorde fem mål under sin internationella karriär. Lahm var känd för sin ledarskapsförmåga och var lagkapten för både Bayern München och det tyska landslaget.

Familj och personligt liv
Lahm är gift med sin barndomskärlek Claudia Schattenberg sedan 2010. Paret har två barn tillsammans. Lahm är känd för att vara en privat person och håller sitt personliga liv utanför strålkastarljuset.

Lön och efter fotbollskarriären
Under sin karriär tjänade Lahm en betydande summa pengar. Hans löner varierade beroende på vilken klubb han spelade för, men det rapporteras att han tjänade över 10 miljoner euro per år under de senare åren i sin karriär.

Efter att ha avslutat sin fotbollskarriär 2017 blev Lahm aktiv inom olika affärsverksamheter. Han har investerat i olika företag och är även engagerad i välgörenhetsarbete. Lahm har också gett ut en självbiografi där han delar med sig av sina erfarenheter och insikter från sin tid som fotbollsspelare.

Sammanfattningsvis är Philipp Lahm en av Tysklands mest framstående fotbollsspelare. Han har haft en framgångsrik karriär både på klubbnivå och i landslaget. Vid sidan av fotbollen är Lahm gift och har två barn. Efter sin karriär har han ägnat sig åt olika affärsverksamheter och välgörenhetsarbete. Lahm är en förebild för unga fotbollsspelare och en ikon inom tysk fotboll.