Introduktion

Justine Henin är en tidigare belgisk professionell tennisspelare, som anses vara en av de största spelarna i sportens historia. Hon är mest känd för sin backhand, sin mentalitet och sin förmåga att spela bra på alla underlag. Henin vann sju Grand Slam-titlar under sin karriär och var världsetta i WTA-rankingen i 117 veckor. Här är en detaljerad titt på Henins liv utanför tennisbanan, inklusive hennes personliga relationer och ekonomiska status.

Flickvän och Personliga Relationer

Justine Henin var gift två gånger. Hennes första äktenskap var med Pierre-Yves Hardenne, en belgisk affärsman. Paret gifte sig 2002, men skilde sig 2007. Henin gifte om sig 2015 med Benoît Bertuzzo, en belgisk teaterregissör och skådespelare. Paret har två barn tillsammans, en dotter född 2013 och en son född 2017.

Familj

Henin föddes den 1 juni 1982 i Liège, Belgien. Hennes föräldrar är José Henin och Françoise Rosière. Henin har två bröder, David och Sarah. Henins mor dog av cancer när Henin var 12 år gammal, och det var hennes mor som introducerade henne för tennis. Henin har ofta talat om hur hennes mors död påverkade henne och hur det drev henne att sträva efter framgång inom tennis.

Lön och Nettoförmögenhet

Enligt källor är Justine Henins uppskattade nettoförmögenhet runt $18 miljoner. Hennes inkomst kommer främst från hennes framgångsrika tenniskarriär, men hon har också tjänat pengar genom olika sponsorkontrakt och genom sitt arbete som tränare och sportkommentator efter att ha pensionerat sig från professionell tennis.

En överblick av Henins framgångar

År
Grand Slam-titel

2003
Franska öppna

2003
US Open

2004
Australiska öppna

2005
Franska öppna

2006
Franska öppna

2007
Franska öppna, US Open

Slutord

Justine Henin är inte bara en av de största tennisspelarna i historien, hon är också en stark och inspirerande kvinna. Trots personliga tragedier och utmaningar, har Henin lyckats skapa en framgångsrik karriär och ett lyckligt familjeliv. Hon är en förebild för många unga idrottare runt om i världen.