Palmeiras är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i Brasilien och har en rik historia som sträcker sig över mer än hundra år. Klubben grundades år 1914 i São Paulo och har sedan dess blivit känd för sin framgång inom brasiliansk fotboll.

Historia:
Palmeiras grundades som Palestra Italia och var ursprungligen en klubb för den italienska invandrargemenskapen i Brasilien. År 1942 tvingades klubben att byta namn till Palmeiras på grund av det pågående andra världskriget och de spända relationerna mellan Brasilien och Italien. Sedan dess har klubben behållit namnet och blivit en symbol för brasiliansk fotboll.

Framgångar:
Palmeiras har varit en av de mest framgångsrika klubbarna i brasiliansk fotbollshistoria. Klubben har vunnit Brasiliens högsta fotbollsliga, Campeonato Brasileiro Série A, hela tio gånger, vilket är en rekord i sig. De senaste titlarna har kommit år 2016, 2018 och 2018. Palmeiras har också vunnit Copa Libertadores två gånger, år 1999 och 2020.

Spelare:
Palmeiras har genom åren haft många framstående spelare som har blivit ikoniska inom fotbollen. En av de mest kända spelarna är Ademir da Guia, som spelade för klubben mellan 1961 och 1977. Han anses vara en av de bästa spelarna i klubbens historia och har vunnit flera titlar med Palmeiras. Andra framstående spelare inkluderar Roberto Carlos, Rivaldo och Cafu, som alla har representerat klubben under sina karriärer.

Tränare:
Palmeiras har också haft framgångsrika tränare genom åren. En av de mest kända tränarna är Luiz Felipe Scolari, som ledde klubben till Copa Libertadores-titeln år 1999. Han återvände senare till Palmeiras 2018 och vann återigen Brasiliens högsta liga. Andra framstående tränare inkluderar Vanderlei Luxemburgo och Luiz Felipe Scolaris företrädare, Oswaldo Brandão.

Sammanfattningsvis är Palmeiras en klubb med en rik historia och imponerande framgångar. Dess namn och status inom brasiliansk fotboll har cementerats genom åren. Klubbens framstående spelare och tränare har bidragit till dess stora framgångar och gjort Palmeiras till en institution inom brasiliansk fotboll.