New York Red Bulls är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i USA och har en rik historia som sträcker sig över flera decennier. Klubben grundades 1994 och har sedan dess blivit känt för sin framgångsrika spelstil, banbrytande spelare och tränare.

Historia

New York Red Bulls, tidigare känd som New York/New Jersey MetroStars, grundades som en av de ursprungliga klubbarna i Major League Soccer (MLS) 1994. Klubben spelade sina hemmamatcher på Giants Stadium i East Rutherford, New Jersey. Under de första åren kämpade klubben för att uppnå framgång, men 2003 genomgick den en förändring när den tyska energidrycksjätten Red Bull GmbH köpte klubben och döpte om den till New York Red Bulls.

Framgångar

Sedan Red Bulls tog över klubben har den upplevt en betydande framgång. År 2010 vann klubben sin första MLS Eastern Conference-titel och nådde finalen i MLS Cup, men förlorade mot Colorado Rapids. Trots den förlorade finalen var det en milstolpe för klubben och visade på dess potential.

Åren som följde var fyllda av framgångar för Red Bulls. Klubben vann MLS Supporters’ Shield, som delas ut till det lag som har flest poäng under grundserien, tre gånger på fyra år, 2013, 2015 och 2018. Dessa framgångar visade på klubbens dominans under dessa perioder och satte New York Red Bulls på kartan som en av de bästa klubbarna i MLS.

Banbrytande spelare och tränare

New York Red Bulls har haft flera banbrytande spelare och tränare som har bidragit till klubbens framgång. En av de mest framstående spelarna är Thierry Henry, en fransk fotbollslegend som spelade för klubben mellan 2010 och 2014. Henry var en av världens bästa anfallare under sin tid och bidrog till att sätta New York Red Bulls på kartan.

En annan banbrytande spelare är Bradley Wright-Phillips, en engelsk anfallare som spelade för klubben mellan 2013 och 2019. Under sin tid i Red Bulls satte Wright-Phillips flera rekord och blev klubbens bästa målskytt genom tiderna. Han vann också MLS Golden Boot, som delas ut till ligans bästa målskytt, två gånger under sin tid i klubben.

På tränarsidan har Jesse Marsch varit en banbrytande figur för klubben. Han blev den första amerikanska tränaren att leda ett MLS-lag till en MLS Supporters’ Shield-titel när Red Bulls vann den 2015. Marsch var också känd för sin offensiva och intensiva spelstil, vilket gjorde att Red Bulls blev ett av de mest fruktade lagen att möta.

Sammanfattningsvis har New York Red Bulls en rik historia fylld av framgångar och banbrytande spelare och tränare. Klubbens förändring efter övertagandet av Red Bull GmbH har gjort den till en av de mest framstående fotbollsklubbarna i USA. Med sin offensiva spelstil och talangfulla spelare fortsätter New York Red Bulls att vara en kraft att räkna med inom amerikansk fotboll.