MotoGP är den högsta klassen inom motorcykelsporten och 2021 års säsong är redan igång. Kalendern för säsongen har presenterats och innehåller totalt 19 deltävlingar som kommer att äga rum runt om i världen.

Säsongen inleds i Qatar med två deltävlingar på Losail International Circuit. Det är en bana som är välkänd för förarna då den har varit en del av kalendern i många år. Efter Qatar-resan fortsätter MotoGP till Europa där man kommer att köra på flera klassiska banor som exempelvis Jerez, Le Mans och Mugello.

En av de mest efterlängtade deltävlingarna är förmodligen Italiens GP på Mugello Circuit. Banan är känd för sin snabba karaktär med många högerkurvor som har gjort den till en favorit bland förare och fans.

Säsongen avslutas i Valencia på Ricardo Tormo Circuit. Det är en bana som har varit en del av kalendern i många år och som har sett många spännande finaler genom åren.

Utöver de klassiska banorna kommer MotoGP även att besöka flera nya platser. Säsongen 2021 kommer att bjuda på två nya deltävlingar i Portugal och Indonesien. Det är spännande nyheter för fansen och förarna då det innebär att MotoGP fortsätter att expandera till nya marknader.

Det är dock viktigt att notera att kalendern för MotoGP är föremål för förändringar på grund av den pågående pandemin. Vissa deltävlingar kan komma att ställas in eller flyttas till en senare tidpunkt. Det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om eventuella förändringar under säsongen.

Sammanfattningsvis är MotoGP-kalendern för säsongen 2021 full av spännande och klassiska banor, samt nya platser som kommer att bidra till att göra säsongen ännu mer intressant. Det kommer att bli en utmanande säsong för förarna och deras team, men för fansen innebär det många spännande stunder att se fram emot.