Raja Casablanca är en fotbollsklubb som har sitt säte i Casablanca, Marocko. Klubben grundades 1949 och har sedan dess blivit en av de mest framstående och framgångsrika fotbollsklubbarna i Afrika. Raja Casablanca har en rik historia som sträcker sig över flera decennier, och har producerat några av de mest ikoniska spelare och tränare inom afrikansk fotboll.

Klubben har sina rötter i stadsdelen Hay Mohammadi i Casablanca, där den grundades av ett gäng unga fotbollsentusiaster. Vid den tiden var klubben relativt okänd och spelade i de lägre divisionerna i Marocko. Trots detta hade klubben en stark och trogen supporterbas som alltid stöttade laget i med- och motgång.

Under 1980-talet och 1990-talet började Raja Casablanca visa sin storhet på den afrikanska scenen. Klubben vann flera marockanska ligatitlar och nådde framgångar i olika afrikanska klubblagsturneringar. 1999 vann de CAF Champions League, vilket var klubbens första stora internationella titel. Detta var en milstolpe för klubben och cementerade deras position som en av de bästa klubbarna i Afrika.

Raja Casablanca har också varit hem för flera ikoniska spelare och tränare. En av de mest framstående spelarna är Badou Zaki, som var målvakt för klubben under 1980-talet och 1990-talet. Zaki anses vara en av de bästa målvakterna i afrikansk fotbollshistoria och har också blivit en framgångsrik tränare efter sin spelarkarriär.

En annan ikonisk spelare är Mouhcine Iajour, som var en av klubbens främsta målskyttar under 2010-talet. Iajour bidrog till att Raja Casablanca nådde finalen i FIFA Club World Cup 2013 och gjorde även flera viktiga mål i afrikanska klubblagsturneringar.

När det gäller tränare har Raja Casablanca haft flera framstående namn. En av de mest kända är den marockanske tränaren Fathi Jamal, som ledde klubben till framgångar under 1990-talet. Jamal anses vara en av de bästa tränarna i Marockos historia och var en viktig del av Raja Casablancas framgångssaga.

Raja Casablanca har inte bara haft framgångar på fotbollsplanen, utan klubben har också haft en stor inverkan utanför fotbollen. Klubben har varit involverad i flera välgörenhetsprojekt och sociala initiativ för att hjälpa samhället runt Casablanca.

Sammanfattningsvis har Raja Casablanca en imponerande historia, fylld av framgångar och ikoniska spelare och tränare. Klubbens resa från sina ödmjuka rötter i Hay Mohammadi till att bli en av Afrikas mest framstående fotbollsklubbar är inspirerande. Raja Casablanca har inte bara visat att de är en stor fotbollsklubb, utan har också visat att de har ett hjärta och en vilja att göra skillnad utanför fotbollsplanen.