Estadio Municipal de Butarque är en fotbollsarena belägen i staden Leganés i Spanien. Arenan, som är hemmaarena för fotbollsklubben CD Leganés, har en intressant historia, en imponerande kapacitet och spännande planer för framtiden.

Historia:
Estadio Municipal de Butarque invigdes officiellt den 14 februari 1998. Innan dess spelade CD Leganés sina hemmamatcher på en mindre gräsplan i närheten. Arenan byggdes för att möta klubbens behov av en modern och större arena.

Under åren har arenan varit en viktig plats för fotbollsälskare i Leganés och har varit vittne till många minnesvärda ögonblick och matcher. Klubbens framgångar har också bidragit till att höja arenans status och popularitet.

Kapacitet:
Estadio Municipal de Butarque har en kapacitet på cirka 12 450 åskådare. Trots att det inte är en av de största arenorna i Spanien, har den ändå en intim och familjär atmosfär som gör att fansen kan uppleva matcherna på ett nära sätt.

Arenan är utrustad med moderna faciliteter och har bekväma sittplatser för att ge åskådarna en trevlig upplevelse. Dessutom har den utmärkt akustik, vilket gör att sången och ramsorna från fansen hörs tydligt på läktarna.

Framtidens planer:
Trots att Estadio Municipal de Butarque redan är en imponerande arena, finns det planer på att utveckla och förbättra den ytterligare. Klubben CD Leganés har uttryckt önskemål om att öka kapaciteten och modernisera anläggningen för att kunna ta emot fler åskådare och erbjuda en ännu bättre upplevelse för fansen.

En utbyggnad av arenan skulle inte bara ge fler människor möjlighet att se CD Leganés matcher, utan också ge staden Leganés och dess invånare en plats att samlas och njuta av sportevenemang och andra arrangemang.

Sammanfattningsvis är Estadio Municipal de Butarque en viktig och älskad symbol för fotbollsklubben CD Leganés och dess fans. Med en rik historia, en imponerande kapacitet och spännande planer för framtiden kommer arenan fortsätta vara en central punkt för fotboll i staden Leganés.