Zico, eller Arthur Antunes Coimbra, är en av de största fotbollslegenderna genom tiderna. Född den 3 mars 1953 i Rio de Janeiro, Brasilien, har Zico gjort ett otroligt avtryck i fotbollsvärlden både som spelare och som tränare. I denna artikel kommer vi att ta en djupdykning i hans bakgrund, karriär, familj och ekonomiska framgångar för att förstå vad som har gjort honom till en sådan ikon.

Bakgrund och tidig karriär:
Zico växte upp i en fattig stadsdel i Rio de Janeiro och fotboll var hans stora passion redan från en tidig ålder. Han tillbringade timmar varje dag på gatorna och spelade med kompisarna, och hans tekniska skicklighet och passion för spelet var uppenbara redan då. Han började sin professionella karriär som tonåring i Flamengo, en av Brasiliens mest framstående fotbollsklubbar.

Karriär som spelare:
Under sin tid i Flamengo blev Zico känd för sin teknik, sin fantastiska frisparksförmåga och sitt öga för mål. Han hjälpte klubben att vinna flera nationella och internationella titlar, inklusive Copa Libertadores och Intercontinental Cup. Zico blev också en viktig del av Brasiliens landslag och representerade sitt land i tre VM-turneringar.

Efter att ha spelat för Flamengo flyttade Zico till Italien och spelade för den italienska klubben Udinese. Där gjorde han succé och blev snabbt en favorit bland fansen. Han återvände sedan till Brasilien för att spela för Kashima Antlers i Japan, där han avslutade sin spelarkarriär.

Karriär som tränare:
Efter att ha avslutat sin spelarkarriär började Zico sin karriär som tränare. Han har tränat flera klubbar runt om i världen, inklusive Fenerbahçe i Turkiet och CSKA Moscow i Ryssland. Han har också varit tränare för det japanska landslaget och har spelat en viktig roll i att utveckla fotbollen i landet.

Familj:
Zico är gift och har två barn. Hans son, Bruno, har också följt i sin fars fotspår och spelar professionell fotboll. Zico har alltid varit en familjeman och har betonat vikten av att ha en balans mellan sin karriär och sitt personliga liv.

Ekonomiska framgångar:
Utöver sin framgång som spelare och tränare har Zico också haft ekonomisk framgång. Han har varit involverad i flera företagsprojekt och marknadsföringsavtal. Zico har också grundat en fotbollsakademi i Brasilien för att hjälpa unga spelare att utveckla sina färdigheter och ge dem möjlighet att följa sina drömmar.

Sammanfattningsvis är Zico en fotbollslegend som har gjort stora avtryck både på och utanför planen. Hans tekniska skicklighet och passion för spelet har gjort honom till en ikon inom fotbollen. Genom sin karriär som spelare och tränare har han inspirerat och påverkat många människor runt om i världen. Zicos framgångar som familjeman och hans ekonomiska framgångar visar också att han är en mångsidig person med många talanger.