Esperance de Tunis är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i Tunisien och Afrika. Klubben grundades 1919 under namnet Club Tunisien. Det var inte förrän 1956 som klubben bytte namn till Esperance de Tunis. Sedan dess har klubben haft en framgångsrik historia och har vunnit flera titlar både på nationell och internationell nivå.

Esperance de Tunis har varit en dominerande kraft i tunisisk fotboll och har vunnit den nationella ligan, Ligue Professionnelle 1, hela 30 gånger. Klubben har också vunnit tunisiska cupen, Coupe de Tunisie, 15 gånger. Dessa framgångar har gjort klubben till den mest dekorerade i Tunisien.

På internationell nivå har Esperance de Tunis också gjort avtryck. Klubben har vunnit CAF Champions League, den mest prestigefyllda klubblagsturneringen i Afrika, fyra gånger. De vann titeln 1994, 2011, 2018 och 2019. Klubben har också vunnit CAF Super Cup två gånger och har nått semifinalen i FIFA Club World Cup.

Esperance de Tunis har också haft flera framstående spelare som har bidragit till klubbens framgångar. En av de mest kända spelarna är Chaouki Ben Saada, som var en viktig del av laget under 2000-talet. Han var också en del av det tunisiska landslaget som deltog i VM 2006.

En annan framstående spelare är Youssef Msakni, som var en del av laget under 2010-talet. Han var en av klubbens mest produktiva målskyttar och hjälpte till att vinna flera titlar. Han har också varit en viktig del av det tunisiska landslaget.

Esperance de Tunis har en stor och hängiven supporterkultur. Klubbens hemmaarena, Stade Olympique de Radès, har en kapacitet på över 60 000 åskådare och blir ofta fullsatt under hemmamatcher. Supportrarna är kända för sin passion och stöttning av laget.

Sammanfattningsvis är Esperance de Tunis en av de mest framstående fotbollsklubbarna i Tunisien och Afrika. Klubbens framgångsrika historia, både på nationell och internationell nivå, samt dess framstående spelare och dedikerade supportrar har gjort den till en ikonisk klubb inom afrikansk fotboll.