Al Ittihad är en fotbollsklubb baserad i Saudiarabien och är en av de mest framgångsrika klubbarna i Mellanöstern. Klubben grundades år 1927 och har sedan dess haft en imponerande resa genom historia, framgångar och haft flera nyckelspelare och tränare som har bidragit till dess framgång.

Historia:
Al Ittihad grundades i staden Jeddah och har sedan dess varit en av de mest framstående klubbarna i Saudiarabien. Klubben har en lång och rik historia med en lojal och passionerad supporterbas. Under sina tidiga år kämpade klubben för att etablera sig som en framstående klubb i landet, men genom 1960-talet började Al Ittihad att dominera den saudiska fotbollen.

Framgångar:
Al Ittihad har vunnit den saudiska professionella ligan, Saudi Professional League, hela åtta gånger. Klubben har också vunnit den saudiska kungens cup, Saudi King’s Cup, tre gånger. Dessutom har Al Ittihad imponerat på den asiatiska scenen genom att vinna AFC Champions League två gånger, år 2004 och 2005. Dessa framgångar har cementerat klubbens status som en av de bästa i Asien.

Nyckelspelare:
Under åren har Al Ittihad haft flera nyckelspelare som har spelat en avgörande roll för klubbens framgång. En av de mest framstående spelarna är Mohammed Noor, en saudisk mittfältare som tillbringade merparten av sin karriär i klubben. Han var känd för sin teknik, spelförståelse och målskytteförmåga. En annan betydande spelare var Fahad Al-Muwallad, en anfallare som var en viktig del av Al Ittihads framgångsrika period under 2000-talet.

Tränare:
Flera framstående tränare har också varit en del av Al Ittihads framgångar. En av de mest framstående tränarna är Gabriel Calderon, en argentinsk tränare som ledde klubben under dess framgångsrika period på 2000-talet. Under Calderons ledning vann klubben två AFC Champions League-titlar och flera inhemska troféer. En annan betydande tränare var Nasser Al-Johar, en saudisk tränare som tränade klubben under flera framgångsrika säsonger.

Al Ittihad är en klubb med en rik historia och imponerande framgångar. Dess lojala supporterbas och framstående spelare och tränare har bidragit till klubbens status som en av de bästa i Saudiarabien och Asien. Genom åren har Al Ittihad fortsatt att vara en kraft att räkna med inom fotbollen och dess resa genom historia och framgångar är en inspirationskälla för framtida generationer av fotbollsspelare och supportrar.