Al Ahly är en fotbollsklubb baserad i Kairo, Egypten, och anses vara en av de mest framgångsrika klubbarna i afrikansk fotbollshistoria. Klubben grundades 1907 och har sedan dess haft en enastående meritlista av framgångar både nationellt och internationellt. I denna artikel kommer vi att utforska klubbens historia, dess framgångar, några av dess mest framstående spelare och tränare.

Historia:
Al Ahly grundades som en social klubb, men började snart att fokusera på fotboll. Under sin tidiga historia hade klubben svårt att nå framgång på nationell nivå. Det var inte förrän tidigt på 1950-talet som Al Ahly började dominera den egyptiska ligan och vann sitt första mästerskap.

Framgångar:
Al Ahlys framgångar är enastående och klubben har vunnit den egyptiska ligan över 40 gånger, vilket gör dem till den mest framgångsrika klubben i Egypten. De har också vunnit Egyptens cup över 30 gånger och det egyptiska supercupen över 10 gånger. På internationell nivå har klubben vunnit afrikanska mästerskapet över 10 gånger och har också nått finalen i CAF Champions League flera gånger.

Spelare:
Al Ahly har fostrat och haft många framstående spelare genom åren. En av de mest framstående är Mohamed Aboutrika, som anses vara en av de bästa egyptiska spelarna genom tiderna. Aboutrika spelade för Al Ahly under större delen av sin karriär och vann flera titlar med klubben. Han var också en nyckelspelare i det egyptiska landslaget som vann afrikanska mästerskapet 2008 och 2010.

Tränare:
Al Ahly har också haft framstående tränare som har bidragit till klubbens framgångar. En av de mest framstående tränarna i klubbens historia är Manuel José, en portugisisk tränare som ledde klubben till flera titlar under sin tid på 2000-talet. Han vann bland annat CAF Champions League med klubben tre gånger.

Al Ahly har en passionerad och lojal supporterbas som bidrar till klubbens framgångar både på och utanför planen. Klubben har en imponerande historia, med framstående spelare och tränare som har gjort avtryck både i Egypten och internationellt. Med sin imponerande meritlista och lojala supporterskara kommer Al Ahly fortsätta vara en kraft att räkna med inom afrikansk fotboll.