De bästa pokerspelarna bland idrottare

Det finns ett antal idrottsstjärnor som har lyckats bra även i poker. Kanske är det tävlingsinstinkten som får dem att lyckas även här. Sanningen är dock att många av våra mest kända idrottsstjärnor ägnar en hel del av sin fritid vid pokerborden. Alla är inte världsklass när det gäller poker, men många av dem håller en hög nivå och ett flertal har kommit långt i några av de absolut största pokerturneringarna. Nedan kommer vi att lista ett antal idrottare som har en stor passion för poker.

Michael Phelps

Michael Phelps är den mest framgångsrika OS-medaljören genom tiderna. Med 22, varav 18 guld-, medaljer fördelat på tre OS är det svårt att bortse från Phelps storhet. Att han dessutom har 39 världsrekord under bältet kan nog förklara varför OS-simmaren letar utmaningar även på andra plan.

Vid pokerborden såg vi honom först omkring 2012 då han började delta i olika pokerturneringar. Enligt hans vänner har han precis samma attityd när det kommer till poker som han har när det gäller simning. Om det är bra eller dåligt får framtiden avgöra. Det vi kan vara säkra på är att Phelps är någon vi kommer se i pokersammanhang under många år framöver.

Petter Northug jr

Northug är vi vana vid att se längs skidspåren i vinter-OS och VM. Med fyra OS-medaljer och 16 medaljer från VM hör han till det absoluta toppskiktet när det gäller dagens skidåkare inom klassisk- och fristil.

Under de senaste åren har norrmannen satsat mer och mer på poker. Vi ser honom ganska ofta i olika pokerturneringar och det kanske mest uppmärksammade pokersammanhanget han deltagit i måste vara Full Tilt Poker 2014. Här hamnade han vid ett så kallat näsblodsbord. Insatserna låg på 1 300 till 2 600 kronor för de små och stora markerna. Det gick inget vidare för Northug som gick back 1,2 miljoner i Full Tilt. Men vi ska nog räkna med att det inte är något som stoppar norrbaggen.

Christiano Ronaldo

När vi snackar om riktigt stora idrottare som även håller på med poker kan man inte bortse från Cristiano Ronaldo. I åratal har diskussionerna om huruvida det är han eller Lionel Messi som är den absolut bästa fotbollsspelaren. I Sverige råder det dock inget tvivel. Zlatan är den bästa. Men skulle vi sätta alla tre vid ett pokerbord så är Ronaldo utan tvivel mästarnas mästare.

Ronaldo kan man hitta på Pokerstars där man har en dedikerad sektion för just honom. Där kan man bland annat ladda ned videoklipp där fotbollsstjärnan spelar poker. Kanske kan man få ett och annat tips till sitt eget spelande om man tittar på hur Ronaldo spelar?

Själv säger Ronaldo följande om sitt eget intresse för poker: ”Jag tar alltid intensiteten, känslan och beslutsamheten som jag visar på fotbollsplanen till pokerborden.”

Mats Sundin

Sudden är en av de mest framgångsrika hockeyspelarna vi har haft i Sverige. Han hann spela över 18 säsonger innan han la skridskorna på hyllan 2009. Under karriären har han spelat för bland annat Quebec Nordiques, Vancouver Canucks och Toronto Maple Leafs. Han är den enda svenska hockeyspelaren, och en av 42 NHL spelare, som lyckats göra 500 mål i NHL. Han är också den svensk som fått flest poäng i NHL, totalt 1 349 poäng fördelat på 1 346 spelade matcher.

Men när NHL-karriären lades på hyllan satte sig Sudden vid pokerborden istället. Man har bland annat kunnat se honom delta i World Series Of Poker. Vi får vänta och se, men det är knappast troligt att Sudden har spelat sin sista pokerturnering. Kanske kan vi vänta oss att se framgångar för hockeystjärnan redan i några av årets eller nästa års turneringar?