Hansdotter tog denna säsongs första världscupseger

Nu är Frida Hansdotter, vår nya stjärna på slalomhimlen, het. Inte nog med att hon redan leder årets slalomcup, så var det inte nog. Denna sköna tjej vill bara ge mer, och ger allt. Nu har hon tagit karriärens andra världscupseger, och årets första seger. Detta hände i Frida Hansdotters favoritpist i Flachau, Österrike, där hon ledde efter första åket för att i det andra fortfarande hålla samma kyla och glida in som segrare.

Efter första åket var Hansdotter i ledningen med 23 hundradelar av en sekund, ganska mycket när det gäller slalom och den höga klass alla som tävlar ligger på, Den enda som sågs kunna hota Hansdotter, såvida hon inte gjorde några grymma missar i andra åket, var polskan Tina Maze. Några missar gjorde inte Frida Hansdotter, utan slutade som segrare med 61 hundradelars marginal före polskan.

Frida Hansdotter var själv mycket nöjd med sina två åk, och tyckte att hennes åkning stämde bra och var likvärdig i båda åken. Denna seger är speciellt rolig för vår 29-åriga Frida Hansdotter, då pisten i Flachau är en av hennes favorittävlingar. Detta var sista tävlingen i världscupen innan det prestigefulla VM i Beaver Creek. VM avgjordes den 14:e januari, och Hansdotter kom dit som ledare av slalomcupen.

Under Slalom-VM går alltså Frida Hansdotter i som ledare. Vi får hoppas att allt går bra, och att hon kan fortsätta sitt triumftåg i backarna så kanske vi får se en ny fas av en Pernilla Wiberg era inom kvinnlig svensk slalom. Det var länge sedan vi kände sådana vibbar, men nu känns det som att vi skulle kunna få en ny guld era inom svensk slalom. Låt oss hålla tummarna för Frida Hansdotter, och hennes stora satsningar denna slalomsäsong.