Mickey Rourke 62 har börjat boxas igen

Det var 20 år sedan Mickey Rourke senast såg en boxningsring från insidan iklädd handskar redo för en fajt. Vid 62 års ålder har det hänt igen. Den 28:e november stod det klart att Mickey Rourke vunnit sin sjunde professionella seger i boxningsringen. Att Mickey Rourke skulle börja boxas igen var det nog inte många som hade spelat på om det hade varit möjligt.

Det är kanske inte heller alla som vet att Mickey Rourke var en professionell boxare innan hans skådespelarkarriär tog en kraftig fart, och han själv valde att fortsätta som skådespelare och därför lade boxningshandskarna på damm hyllan. Så dammig kanske hyllan ändå inte har varit, utan förmodligen har Mickey Rourke fortfarande hållit sig alert med träning, taktik och god fysik. Annars skulle det ju nästan vara en omöjlighet att vinna vid 62 års ålder.

Mickey Rourke var i alla fall lycklig över sin vinst, och tackade högre makter för hans nya chans att skapa en karriär inom proffsboxningen.

Hur kommer Mickey Rourke´s nya boxningskarriär att gå

Vi kan nog alla förstå att Mickey Rourke är på tok för gammal att sätta fart på någon egentlig karriär inom proffsboxningen. Den boxare som Mickey Rourke slog ut i matchen hade bara en tidigare vinst som proffs, och var en slagpåse trots sin överlägsna fysiska ålderskapacitet. Vi kommer säkerligen i framtiden att höra mera om Mickey Rourke´s boxningskarriär och hur den kommer att fortskrida. Tyvärr ska vi nog inte hoppas på för mycket, då motståndet med tiden blir både bättre och yngre ocu hans ålder slutligen kommer att ta ut sin rätt i ringen.

Vad vi dock kan konstatera, är att Mickey Rourke tycker själv att det är roligt och har man en fysik att boxas vid 62 år fyllda så varför inte. Kör på Mickey Rourke.