Svenska Martin Jacobson vann poker-VM

Tidigt på morgonen svensk tid den 12 november, stod det klart att Sverige har fått sin första världmästare genom tiderna i livepoker. Svenska Martin Jacobson har vunnit WSOP, (Word Series of Poker), den mest prestigefyllda pokertävlingen i världen. Samtidigt som äran i och med vinsten och att få vara den första svenska världsmästaren i Texas Hold´em Poker, så fick Martin Jacobson ett gigantiskt tillskott i kassan med en vinst av 74 miljoner svenska kronor.

Och Martin Jacobson är väl värd titeln som världsmästare i poker. Under hela turneringen så spelade Martin Jacobson alla sina händer, utom en, på ett föredömligt och perfekt sätt. Han hade också förberett sig bättre än någonsin inför denna viktiga och prestigefyllda turnering. Han hade sagt till sin familj att hålla ett avstånd för att få en bättre koncentration, och ställt sina pokervänner som front för ett bra stöd, och kunna diskutera taktik.

Martin Jacobson är en av våra svenska pokerproffs som lägger ned mest tid på att bli bäst, och nu har det skett. Redan innan nattens finalspel så var Martin Jacobson en svensk levande poker legend då han redan var garanterad en tredje plats, vilket aldrig inträffat för en svensk tidigare.

Med de tre startande i nattens spel, så var det kvar holländaren Jorryt van Hoof, som trots sin stora ledning blev utslagen först av Martin Jacobson. Kvar stod senare norrmannen Felix Stephensen, vilk Martin Jacobson hade ett stor försprång på i och med utslagningen av ledaren.

Det tog Matin Jacobson ytterligare en timma att vinna hela turneringen. Vinsten kom via ett par i tior, som Martin gick all-in på. Vid floppen så kom ytterligare en tia upp, och segern var ett faktum.

Läs mer om Martin Jacobson´s seger i poker-VM i Sportbladet.