Björn Ferry, före detta skidskytten som talar fritt i Vinterstudion

Björn Ferry lägger skidorna på hyllan, och plockar in geväret i skåpet. Med ett OS-guld och tre VM-medaljer samt inte mindre än hela 22 platser på pallen i skidskyttets världscup. Inte illa för en kille på 36 bast från Storuman. Nu säger dock Björn Ferry tack och adjö till skidskyttes professionella utövande. Det blir dock inte det sista vi får se av vår hyllade skidskytt. Nu flyttar Björn Ferry in till våra vardagsrums TV-soffor. Björn Ferry är den nya expert kommentatorn i SVT, och kanalens sändningar av Vinterstudion.

Gillar du Björn Ferry så blir det kalas under vintersporten

I Vinterstudion kommer du att se Björn Ferry, Magdalena Forsberg och Anna-Karin Strömstedt som ska leda oss genom de actionpackade skidskytteminuterna i SVT. Björn Ferry är en man som är känd för att vara frispråkig och inte hänga vad han tycker i garderoben. Här kommer vi säkert att få höra diverse klavertramp, som det skulle kallas om någon mera rutinerad TV-profil skulle ha uttalat sig.

Björn Ferry själv, säger helt enkelt att han omger sig med diverse könsord och svordomar. Skulle Vinterstudion och SVT inte kunna leva med det, får de helt enkelt skicka ut honom. Verkar inte som Björn Ferry skulle ändra sitt sätt bara för att han är i TV. Vi får väl se och höra en hel del små tut, från Vinterstudion som brukar vara svaret på att någon uttryckt sig med ett ord som inte ansågs vara passande.

I vilket fall så kan du läsa mera om Björn Ferry, som köpt skog för sina intjänade skidskyttepengar, och vill välja vad han ska göra i fortsättningen. Enligt honom själv så lär det inte bli ett besök till arbetsförmedlingen. Är du vidare intresserad av Björn Ferry, så kommer en bok under hösten. Missa heller inte hans medverkan i SVT´s Vinterstudion.