I huvudet på Gunde Svan, ett program i TV4

I huvudet på Gunde Svan, är ett underhållande program, som är inne på sin andra säsong, i TV4. I programmet utmanar vår före detta skidkung, Gunde Svan, en Svensk sportprofil i denna profils sportgren. Just i skrivande stund är den nya säsongen av detta underhållande och spännande program inne på halva sin sändningstid. Tre avsnitt har redan sänts och tre till är på gång och sänds varje söndag i TV4.

Gunde Svan har länge varit en känd TV-profil i Svensk TV då han övertog som en av programledarna för Fångarna på Fortet som för länge sedan kunde ses i Svensk TV. Vad vi känner honom bäst för är dock hans enastående resultat och vinnarskalle inom Svensk skidsport, då i grenen längdåkning. Vad en del inte känner till är dock att Gunde Svan också har ett intresse för motorsport och har deltagit i många tävlingar. För närvarande har denna Svenska skidkung också fått en plats i den internationella skidfederationen. Gunde Svan fick också Svenska Dagbladets bragdmedalj 1984.

I vilket fall så har nu Gunde Svan i ”I huvudet på Gunde Svan”, gjort ett försök att bli bra på nästan alla sporter, genom att försöka vinna över delar av vår idrottselit på deras egen mark. Han hoppas på detta sätt att få till tuffa dueller som absolut lutar åt en prestigefylld vinst, och på så sätt lära sig mera om de hemligheter som gör de olika sporternas professionella utövare till vinnare i sina respektive grenar.

Ännu så länge har Gunde Svan tävlat mot Jan-Ove Waldner i bordtennis, Tomas Gustafsson i skridskoåkning och Carolina Klüft i friidrott. Hur det har gått och hur det kommer att gå fortsättningsvis kan du se på TV-play, och vidare söndagar i TV4.

Gunde Svan och TV4-play hittar du här.