Om Gokart och banor i Skåne

Gokart är som många vet en bilsport, men många kör för endast nöjes skull också. För många är det en fritid, medan andra tävlar i det. De flesta gokartbanor är rätt långa men de brukar vara mellan 400-1200 meter långa. Det beror helt enkelt på vilket gokartställe man väljer att vara på. Det finns både inomhus och utomhus gokartbanor på vissa gokartställen. Många tycker dock det är roligare att köra utomhus, det för att kunna köra i olika väderförhållanden. Utomhus banor får ej köras på om det åskar och blixtrar för säkerhetens skull.

Det finns många gokartbanor i Skåne med omnejd. Bara i Malmö finns det tre stycken. Tänk då att minst tio till är utplacerade överallt i hela Skåne.

Att hyra en gokartbana är enkelt. Varför inte hyra en gokartbana en dag och tävla med eller mot din familj, vänner eller kollegorna från ditt jobb. Eller ska du kanske planera din polares svensexa? Varför inte hyra en gokartbana då.

Många gokartställen erbjuder drop-in medan andra måste man anmäla sig innan, vissa tillåter även att man hyr gokartbana. Man kan hyra gokartbana till fester eller andra roliga event man planerar.

Gokartbilar är alltid väldigt säkra att använda, i alla fall de som gokartställen erbjuder. Det kommer ständigt kontrollanter som ser till att säkerhetskraven uppstår. Men ibland händer det trots allt olyckor, vissa olyckor slutar dessvärre med dödsfall ibland. Här är en video på ett antal olyckor som har hänt och som kan hända dig om du inte kör försiktigt och följer de regler som gokartställen står för: